Ekonomi Haber Girişi : 13 Şubat 2020 14:15

Acentalar kan ağlıyor

Acentalar kan ağlıyor
Erzurum Havalimanı pistinin yetiştirilememesi ve kış sezonu boyunca üst üste yaşanan uçak seferi iptalleri, TÜRSAB belgeli acentaları mağdur etti. Bölge Başkanı Kürşat Özeken, “Baharı iple çekiyoruz. O tarihe kadar kaçımız ayakta kalırız bilmiyorum” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün ihalesini yaptığı havalimanı pist bakım ve onarım işinin bu yıla yetiştirilememesi yolcularla birlikte acentaları da perişan etti. ‘Acil’ pistinin kullanıldığı ve hiç bir iniş sisteminin bulunmadığı Erzurum Havalimanında şimdiye kadar 50 uçak seferinin iptal olmasıyla bilet iadesi yapmak durumunda kalan acentalar büyük mağduriyet yaşadı. 

KOMİSYONUMUZU BİLE KAYBEDİYORUZ

Sezon başından bu yana sıklıkla iade ve değişiklik yaptıklarını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanı Kürşat Özeken, “Erzurum’a sefer sayısı zaten az. Hava şartları nedeniyle iptallerin üst üste gelmesi biz acentaların adeta belini kırdı. Sezon başından bu yana günlerimiz bilet iadesi ve değişikliği yapmakla geçiyor. Öyle ki bilet alan vatandaş iadesini istediğinde hemen ödemesini yapıyoruz ancak biz firmaya yaptığımız ödemeyi 15-20 sonra alabiliyor üstelik 10 liralık komisyonumuzu da kaybediyoruz. Sonuçta herkes gibi bizimde iş yerlerimizin zorunlu giderleri var. Aralık ayından bu yana cepten yemek dışında bir şey yapamadık. Bununla birlikte bir çok üyemiz iş yerini devretme derdine düştü. Kentin en işlek yeri olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki acentalarımız bile kan ağlıyor. Mart ayı sonunu iple çekiyoruz ve o zamana kadar hangi acentanın ayakta kalacağını kestirmiyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cemcaz 01 Ocak 1970 02:00

    Nasil bi tezatlik ki 1 milyon turiste ev sahipliği yaptik