Bölge Haber Girişi : 19 Temmuz 2011 17:43

ABYB ve vangider'den karadeniz turu!..

ABYB ve vangider'den karadeniz turu!..
Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi ve Van Genç İletişimciler Derneği (VANGİDER) üyeleri, 'Geleneksel Piknik Günleri' kapsamında 4 günlük Karadeniz turuna çıkıyor.

Erzurum Ajans-Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi ve Van Genç İletişimciler Derneği (VANGİDER) üyeleri, 'Geleneksel Piknik Günleri' kapsamında 4 günlük Karadeniz turuna çıkıyor. Tur kapsamında yaklaşık 12 şehrin tarihi ve turistik yerlerinin gezileceği açıklandı.

Van'da bulunan gazeteci, şair ve yazarların üye olduğu ABYB ile VANGİDER'in gezileri devam ediyor. Son beş yıldır geleneksel olarak devam eden gezi kapsamında 22 Temmuz 2011 Cuma günü Karadeniz Bölgesi'ne gidiliyor. 20-25 kişilik bir ekiple Karadeniz gezisinin yapılacağını belirten ABYB Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, ildeki gazetecilerin kendi bölgesini tanıdığı gibi, ülkenin diğer bölgelerini de görmesi ve tanıması için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. 22 Temmuz Cuma akşamı

Van'dan yola çıkacaklarını, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane üzerinden Trabzon'a gideceklerini anlatan Ulutaş, Giresun, Ordu, Samsun illerinin gezildikten sonra, Amasya, Sivas, Tokat, Erzincan üzerinden geri dönüleceğini belirtti. Zaman bulmaları halinde Sinop ve Çorum illerinin de gezileceğini söyleyen Bişar Ulutaş, dört günlük gezi kapsamında illerdeki tarihi ve turistik bölgelerin ziyaret edileceğini dile getirdi.

"ÖNYARGILAR, KARŞI TARAFI TANIYARAK ORTADAN KALKAR"

Zaman zaman ülkedeki farklı bölge insanları arasında önyargıdan kaynaklı gerginliklerin olduğunu ifade eden ABYB Şube Başkanı Bişar Ulutaş, "Bizler doğu bölgesindeki vatandaşlar olarak batıyı, güneyi, kuzeyi gezmek ve oradaki vatandaşlarla kaynaşmak zorundayız. Yine o bölgelerdeki insanların da fırsat buldukça bu bölgelere gelerek önyargıların ortadan kalkmasına vesile olması gerekiyor. Bölge insanları birbirlerini tanıdıkça, kaynaştıkça aslında gelenek ve göreneklerin birbirine hiç de yabancı olmadığını

görür. Geçtiğimiz yıl yine Karadeniz gezimiz olmuştu. Trabzon, Rize gibi şehirleri dolaşmış, insanlarla sohbet etmiştik. Az sayıdaki önyargılı kişilerin olduğunu, fakat halkın, esnafın büyük çoğunluğunun ülke vatandaşına karşı oldukça misafirperver davrandığını görmüştük. Bölgeler arası gezilerin artması ile kaynaşmanın daha fazla olacağını umuyoruz. Van'daki iki dernek olarak böyle bir gezinin hem bölge insanımız hem de Karadeniz insanı için faydalı olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.