Bölge Haber Girişi : 04 Ağustos 2010 20:22

Abdulkadir Aksu Erzurum'da!..

Abdulkadir Aksu Erzurum'da!..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Erzurum'da partililer ile bir araya geldi.

Erzurum Ajans-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Erzurum'da partililer ile bir araya geldi. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak anayasa değişikliği referandumu için milletin neden 'Evet' demesi gerektiğini anlatan Aksu'nun konuşmasını ceketinin cebinde çalan cep telefonu böldü.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandum öncesinde bugün Kars'tan kara yolu ile akşam saatlerinde Erzurum'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti il binasında bir toplantı düzenledi. Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve parti mensuplarının katıldıkları toplantıda referandum çalışmalarına değinildi.

Aksu, muhalefetin milleti anlamakta direndiğini, darbelere karşı olduklarını söylediklerini ama darbelerin anayasalarını korumak için mücadele ettiklerini ileri sürdü.

Abdulkadir Aksu, muhalefetin iktidarın 'ak' dediğine 'kara' demeyi alışkanlık haline getirdiğini belirterek, "Ülkeyi yöneten iktidar değil, muhalefet de dahil olmak üzere tüm siyasi kadroların bir numaralı görevi demokratik standartları yükseltmek olmalıdır. Bu ülkenin vatandaşları demokrasinin nimetlerinden ne kadar çok yararlanıyorsa o ülke hızla gelişir ve hızla zenginleşir. İnsanların haklarını arayamadığı yasakların gölgesinde kaldığı antidemokratik kurumların ve zihniyetlerin baskısı altında

ezildiği demokratik haklardan mahrum kaldığı bir yerde ekonomik kalkınmada gelişme ilerleme olabilir mi? İşte AK Parti bu işleri yapmak için, bu anlayışı sözde bırakmamak için, özde uygulamak için yola çıktı. İnsan hakları, özgürlükler, demokratik standartlar sadece iktidarın derdi olmamalıdır. Muhalefet de bu işlere biraz olsun dahil olmalıdır. Ama ne gezer, bizde durum çok farklı. Bizim sosyal demokratlarımız ve muhalefetimiz herkes Mersin'e giderken, tersine gitmeyi muhalefet yapmak sayıyor. İktidarın

'ak' dediğine 'kara' demeyi vazife biliyor, muhalefeti yapılan her işe ezberden karşı çıkmak olarak görüyorlar. Hatırlarsanız anayasa paketini kendilerine sunmak için gideceğimizde gelirsiniz kapağını açmadan Anayasa Mahkemesi'ne gideriz dediler. AK Parti'nin 'evet' dediğine 'hayır' demeyi hayatlarının en büyük hedefleri haline getirmişler. Hal böyle olunca aslında bunlar AK Parti'ye değil millete muhalefet olmuşlardır" diye konuştu.

Aksu, partililere hitap ederken bir ara ceketinin cebinde çalan cep telefonu konuşmasını böldü. Bir süre çalan telefonu daha sonra cebinden çıkaran Aksu, korumasının cevap vermesi için dışarı gönderdi.

Aksu, 20.45'te Erzurum'dan ayrılarak Ankara'ya hareket edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.