Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2010 06:51

AB'den kadınlara yönelik hibe projesi!..

AB'den kadınlara yönelik hibe projesi!..
Erzurum'da, 'Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'larının Güçlendirilmesi Hibe Programı' kapsamında bir toplantı düzenlendi. Palandöken Palan Otelinde düzenlenen toplantıya az sayıda kadın katılırken, Vali Yardımcısı Mehmet Gök,

Erzurum Ajans-Erzurum’da, “Türkiye’nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK’larının Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında bir toplantı düzenlendi. Palandöken Palan Otelinde düzenlenen toplantıya az sayıda kadın katılırken, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, proje hakkında bilgi verdi.

Gök, konuşmasında şu bilgileri aktardı: “Projenin genel hedefi; Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerinde (Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz) bölgesel eşitsizliklerin azaltılmasını da hedefleyerek kadının statüsünü iyileştirmektir. Bu proje ile kadın STK’larının proje geliştirme ve yönetme kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu bağlamda, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına, kadın haklarına yönelik ihlallere karşı mücadelede kadının sosyal, politik ve ekonomik statüsünün yükseltilmesinde genel bilinç, farkındalık yaratma ve kapasite geliştirilmesi hedeflenmektedir. 1 Mart - 30 Nisan 2010 tarihleri arasında teklife açık olacak hibe programı kapsamında verilecek hibelerin etkin bir şekilde kullanılması için yaygınlaştırma çalışmalarına devam edeceğiz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.