Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2014 18:08

91 Dağcıdan 91. yıla özel cumhuriyet tırmanışı

91 Dağcıdan 91. yıla özel cumhuriyet tırmanışı
Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği öncülüğünde 91 dağcı, Cumhuriyetin 91. Yılında Palandöken Dağı Ejder Tepesi'ne 'Cumhuriyet tırmanışı' gerçekleştirdi.
Erzurumajans-Türkiye Dağcılık Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği öncülüğünde 91 dağcı, Cumhuriyetin 91. Yılında Palandöken Dağı Ejder Tepesi'ne 'Cumhuriyet tırmanışı' gerçekleştirdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç nezaretinde 91. Dağcı Palandöken Dağı Ejder Zirvesine Cumhuriyet tırmanışı gerçekleştirdi. Palandöken Dağı'nın karlı yamaçlarından Ejder zirvesine ilerleyen dağcılar, zirvede Dev Türk bayrağı açarak saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Dağcılık Erzurum İl Temsilcisi Erdal Emeç, Cumhuriyetin ilanının 91. Yıl dönümünde, 91 öğrenci ile 91. yılı kutladıklarını belirterek, Erzurum Spor Lisesi ile Atatürk Üniversitesi BESYO öğrencileri ile ejder zirvesine çıktıklarını söyledi. Tırmanışın başarılı bir şekilde yapıldığını belirten Emeç, Erzurum Spor Lisesinden 6 öğretmen 25 öğrenci ile BESYO'dan 55 öğrencinin yanı sıra 5 Amerikan vatandaşının da faaliyete katıldığını söyledi. Emeç, "Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen tırmanış faaliyetleriyle öğrencilerimize doğayı ve dağları sevdirmeyi amaçlıyoruz. Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, tırmanışımızı başarıyla tamamladık. Tüm öğrencileri ve katılan dağcıları tebrik ediyorum" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.