Spor Haber Girişi : 17 Ekim 2016 14:18

6 yıldır dünyada bileği bükülmeyen Gökhan ilgisizlikten yakınıyor

6 yıldır dünyada bileği bükülmeyen Gökhan ilgisizlikten yakınıyor
Paralimpik Bilek Güreşinde ilk derecesini 2010 yılında ABD'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak elde eden 'Avatar' lakaplı Gökhan Seven'in 6 yıldır bileğini büken olmadı.
Erzurumajans-Paralimpik  Bilek Güreşinde ilk derecesini 2010 yılında ABD'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak elde eden 'Avatar' lakaplı Gökhan Seven'in 6 yıldır bileğini büken olmadı.

Henüz 9 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Gökhan Seven hayata sporla tutundu. Türkiye'nin adını bilek güreşinde dünyaya duyuran ve katıldığı her şampiyonada rakiplerinin korkulu rüyası olan Erzurumlu Gökhan Seven, Paralimpik Bilek Güreşinde 10 Türkiye, 4 Dünya, 5 Avrupa, 2 kezde Asya Şampiyonluğu elde etti. Gümüş ve bronz madalyaların sayısını bilmediğini anlatan, 6 yıldır bileği bükülmeyen Seven, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak yarışmalara katılıyor. Gökhan Seven son olarak, geçen 7 Ekim'de 52 ülkeden 1000'e yakın sporcunun katıldığı Bulgaristan'ın Blagoevgrad kentinde yenilmezlik unvanını korudu. Dünya şampiyonu olarak geldiği Erzurum Havalimanı'ndan çoğu zaman evine halk otobüsü ya da taksi ile gittiğini anlatan 38 yaşındaki Gökhan Seven, şunları söyledi:

"Eşin, dostun desteği ile şampiyon oluyorum. Dünyada 65 kiloda 6 yıldır sol bileğimi büken çıkmadı. Geçtiğimiz hafta Bulgaristan'da dördüncü kez Dünya Şampiyonu oldum. Maddi olarak tek kuruş kazancım olmadığı her şampiyonada, en büyük kazancım ülkemin adını duyurmak oluyor. Bunun gururu ve onuru ile yaşıyorum. Ancak  devam ettirebilmek ve bunun sürekliliğini sağlayabilmek için maddi güce ihtiyaç var. Bir devlet memuruyum çok zorlanıyorum. Kendi imkanlarımla bu işi sürdürmek, koşturmak mümkün değil. Sağ olsun antrenman yaptığım salonun sahibi ve bir kaç eş dost bana destek veriyor. Eşin, dostun desteği ile dünya şampiyonu oluyorum. Bu başarıları futbolda elde etmiş olsaydım belki de Türkiye'de bir numara ben olurdum." 

BASEK VE CURLİNG TAKIMI DA KURMUŞ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde 18 yıldır memur olarak çalışan Gökhan Seven, sadece bilek güreşi ile ilgilenmediğini Erzurum'da tekerlekli sandalye basketbol ve curling takımlarını da kurduğunu hatırlattı. Seven, bilek güreşinde olduğu gibi basketbol ve curling sporunda da ilgisizlik ve yalnızlık çektiklerini anlattı.

Turgay İpek/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.