Sağlık Haber Girişi : 07 Eylül 2016 17:40

4 Yaşındaki halk sağlığına dikkat çekmek için yürüdüler

4 Yaşındaki halk sağlığına dikkat çekmek için yürüdüler
Halk Sağlığı Haftası nedeniyle, Oltu Toplum Sağlığı Merkezi 4 yaşında olan Halk Sağlığına dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.
Erzurumajans-Halk Sağlığı Haftası nedeniyle, Oltu Toplum Sağlığı Merkezi 4 yaşında olan Halk Sağlığına dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. 

Yürüyüşte vatandaşlara ve sürücülere el broşürleri dağılırken, vatandaşlar aynı zamanda bilgilendirildi.

Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Oltu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Vural, şunları kaydetti:

"Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir.

Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş, aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde veren aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Her gün yaklaşık 1 milyon kişi aile hekimleri ile bir araya gelmektedir.

On üç ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı, %97 gibi dünyanın en yüksek bağışıklama oranlarından biriyle geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır.

Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması içi her yıl 62 bin noktadan düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan 170 bin tahlille şebeke sularını, 1200'den fazla noktadan alınan 35 bin örnekle de yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir.

ALO 171 Sigara Bırakma Hattı, 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve dileyen vatandaşı yurt sathına yayılmış 400'den fazla sigara bırakma polikliniğine yönlendirilmektedir. ALO 191 hattı ile de uyuşturucuyla mücadeleye destek verilmektedir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 7 gün 24 saat yanı başınızda: güvendesiniz?"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.