Spor Haber Girişi : 19 Şubat 2017 11:30

'Şampiyon Ol' projesine EOC'den tam not

'Şampiyon Ol' projesine EOC'den tam not
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin sosyal sorumluluk projesi 'Şampiyon Ol' kapsamında Katerina Nycova, Liney Halldosrdottir ve Leo Kranz çocukları ziyaret etti.
Erzurumajans-2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin sosyal sorumluluk projesi 'Şampiyon Ol' kapsamında Katerina Nycova, Liney Halldosrdottir ve Leo Kranz çocukları ziyaret etti.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC)'nin EYOF Direktörü Katerina Nycova ve EYOF Koordinasyon Komisyonu Başkanı Liney Halldosrdottir projenin pilot okulu olan 50. Yıl Ortaokulu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında çocuklarla sohbet eden ikili, çocukların okul içerisinde kurduğu EYOF Sokağı'nı gezdi. Burada çocukların EYOF ve kış sporları temalı resimlerini incelediler. Çocuklara Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin kitaplarından hediye eden EOC Heyeti 'Şampiyon Ol' projesinin Eyof 2017'nin kalıcı etkiler bırakması adına yapılmış en başarılı iş olduğunu, kente spor kültürünü yerleştirmek için ekibin doğru yolda olduğunu belirtti.

Ziyaret boyunca çocuklarla çok iyi vakit geçirdiği gözlenen heyet, ziyaretin ardından da basının sorularını yanıtladı.

Proje Koordinatörü İrfan Kurudirek "6 sene önce tesisimiz yoktu, şimdi yeterince tesisimiz var ve bu tip Uluslararası organizasyonlarda kürsüye çıkmak mecburiyetindeyiz. Eyof 2017'de birçok branşta kürsüyü kıl payı kaçırdık. Umuyorum ki bu proje sayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle önümüzdeki organizasyonlarda ülkemizi gururla temsil edeceğiz." dedi

Şampiyon Ol

EYOF 2017 Erzurum'un aylar önce başlayan projenin temel amacı çocukları spor yapmaya teşvik etmek ve geleceğin olimpiyat şampiyonlarını keşfetmek.

Proje kapsamında organizasyonun maskotu Karbeyaz ve beraberindeki ekip ilk orta dereceli okulları gezerek öğrencilere kış sporları hakkında bilgi verdi ve çocuklar şampiyon olmak istedikleri branşlara kayıt yaptırdı. Proje, EYOF hazırlık sürecinde 14 okulda binlerce öğrenciye ulaştı. Şimdi yetenek taramasından geçecek öğrenciler ilgili branşlara yönlendirilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.