Türkiye Haber Girişi : 11 Temmuz 2017 12:09

'FETÖ ümitçi'leri Kara Kuvvetleri'ne sızmaya çalıştı

'FETÖ ümitçi'leri Kara Kuvvetleri'ne sızmaya çalıştı
FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yapılanmasından ilişkisini kesen bazı askerler ile yeniden irtibata geçmek üzere örgüt tarafından görevlendirilen ve 'ümitçi' olarak isimlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
Erzurumajans-FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yapılanmasından ilişkisini kesen bazı askerler ile yeniden irtibata geçmek üzere örgüt tarafından görevlendirilen ve 'ümitçi' olarak isimlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ/PDY ile irtibatları kopmuş eski örgüt üyesi rütbeli askerleri, örgüte tekrar kazandırmak için oluşturulan "Ümitçi" adı verilen yapıya operasyon düzenlendi. MİT ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY ile çeşitli sebeplerle irtibatları kopmuş Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki subayları tekrar örgüte kazandırmak isteyen bir yapıyı belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen soruşturmada, yapının, çeşitli sebeplerle örgütten ayrılan subayları takibe aldığı belirlendi. Bu subayları örgüte kazandırmak için çalışan FETÖ/PDY imamlarından oluşan yapıya "Ümitçiler" adı verildiği tespit edildi. Araştırmalarda bu gruba üye olan şüpheliler tek tek belirlendi. Çalışmaların ardından operasyon kararı alındı. İstanbul ve Mersin'de 13 adrese sabah saat 06.00'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da yakalanan şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Mersin'de şüphelilerin ise bugün İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

Hürriyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.