Sağlık Haber Girişi : 06 Haziran 2016 18:03

''Yaşamıma Dokunun'' projesi hayata geçti

''Yaşamıma Dokunun'' projesi hayata geçti
2015 yılı SODES Projeleri kapsamında Atatürk Üniversitesi ve Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Yaşamıma Dokunun" isimli proje, 219 bin 561 TL bütçeye hayata geçirildi.
Erzurumajans-2015 yılı SODES Projeleri kapsamında Atatürk Üniversitesi ve Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Yaşamıma Dokunun" isimli proje, 219 bin 561 TL bütçeye hayata geçirildi. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk ve tek olan proje, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Polikliniği'nde gerçekleşti.

Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Polikliniği içerisinde oluşturulan bu merkezde öncelikle çocukların ve ailelerin karşılanacağı ilk görüşme odasında hastalık tanı ve tedavi aşamasında karşılaştıkları sorunların çözümüne katkı sağlamak için, uzman doktorlar tarafından bilgi verilecek ve ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirilecekler.

Yine proje kapsamında oluşturulan oyun terapi odasıyla tedavi sürecindeki çocukların oyuncak ve oyunlarla kendilerini ifade edebilmeleri, doğru iletişimi kurarak sorunlarını çözmelerine, olumsuz davranışlarını değiştirmelerine ve kendilerine olan güven ve hastalıklarını yenebileceklerine olan inançlarının güçlenmesine yardımcı olunacak.

Projeyi yerinde inceleyen Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, bu tarz projelerin her yaştan çocukların gelişimine ve yaşamına kolaylıklar katacağını belirttiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.