Erzurum Haber Girişi : 10 Ocak 2017 13:50

''Reis beni hacca gönder''

''Reis beni hacca gönder''
Türkiye bıyık şampiyonu Hacı Kırbaç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir isteği var...
Erzurumajans-Macit Gürbüz'ün haberi-Tam 34 yıl önce otobüsüm Horasan'da mola vermişti.  Etrafı dolaşırken, berber dükkânının camında yazan "Pala Berber" yazısını görünce içeri girmiş ve tanışmıştım onunla. Yaklaşık bir metreyi bulan bıyıklarının ilk haberini ben yapmıştım. Bıyıklarına kişmiş, fındık ve zeytinyağı ile bakım yaptığını söylemişti. Türkiye onu bu haberle tanımıştı.

Ardından İstanbul'daki Habitat toplantısına davet edildi 68 yaşındaki Kırbaç ve TV'lerin konuğu oldu. Habitat toplantısı sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmiş ve tanışmıştı. Dostlukları günümüze kadar devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Erzurum'u ziyaretinde onu hiç yalnız bırakmadı.

Berber dükkânının her köşesini Erdoğan ile çektirdiği fotoğraflar süslüyor. Geçtiğimiz hafta Sarıkamış Şehitleri anma programı için Sarıkamış'a giderken tekrar uğradım berber dükkânına. Aradan geçen 34 sene beni unutturmuş Kırbaç'a.

Hatırladı sonra, "Oooo beni meşhur eden gazeteci!" diyerek. Sıcak sohbeti eşliğinde ısmarladığı çayını yudumlarken, bir yandan objektifime poz verdi, bir yandan da benim ve www.erzurumajans aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir ricada bulundu.

Kırbaç, "Onu hiç yalnız bırakmadım. Hep aradım sordum, hatırladım, yâd ettim. İstanbul'da başlayan dostluğumuz aralıksız devam etti. Her Erzurum ziyaretinde yanında oldum. O Türkiye'nin reisi. Ondan bir istirhamım var. Param hazır, hacca gitmek için başvurumu yapıyorum. Tek isteğim sıra beklemeden beni hacca göndermesi. Sizin aracılığınızla Sayın Cumhurbaşkanından bu yardımı bekliyorum ve saygılar sunuyorum. Eminim beni bu arzumdan mahrum bırakmayacaktır".
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.