Erzurum Haber Girişi : 29 Ağustos 2015 20:00

''Babam olacaksa Selami olacak derdi''

''Babam olacaksa Selami olacak derdi''
Seçim hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevine getirilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un Erzurum'daki ağabeyi İlhami Altınok, haberi aldıklarında büyük sevinç yaşadıklarını belirtti.
Erzurumajans-Seçim hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevine getirilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un Erzurum'daki ağabeyi İlhami Altınok, haberi aldıklarında büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, "Babam ileri görüşlü adamdı. Bize olacaksa Selami olacak derdi. Dediği de oldu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kabinesinde İçişleri Bakanı olarak görevlendirdiği eski İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un Erzurum'da yaşayan emekli ağabeyi İlhami Altınok, kardeşine yeni görevinde başarılar diledi. Haberi dün akşam İstanbul'daki kardeşlerinden aldıktan sonra büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade eden İlhami Altıok, "Dün akşam hükümetin açıklanmasını beklerken evde oturuyordum. Telefon çaldı İstanbul'daki kardeşlerim aradı. Böylesine sevinçli bir haberi verdiler. Biz de haliyle değişik bir duyguya kapıldık ve sevinçten ağladık. Şükürler olsun ki böyle bir kardeşe sahibiz. Selami Altınok bizim gurur duyduğumuz bir kardeşimiz. Allah bundan sonraki hayatında başarılar nasip eylesin. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Efkan Bey kardeşimiz de memleketlimiz, takdir ettiğimiz bir insanımızdı. Ondan boşalan yere kardeşimin gelmesi Erzurum'umuza hayırlı olur inşallah. Kardeşimizin 75 milyon insanın güvenini boşa çıkarmayacağını ve başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

"YAZ TATİLLERİNDE SABAHLARA KADAR ANAYASA ÇALIŞIRDI"

İlhami Altınok, kardeşini şöyle anlattı:

"Selami 1966 yılında Erzurum'un Narman ilçesi Beyler köyünde dünyaya geldi. İlkokula köyümüzde başladı. Babamızın işi gereği Erzurum'a geldik. Selami lise öğrenimini İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamış oldu. Üniversiteyi de İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Biz o zamanlarda pastanecilik yapıyorduk. Selami yaz tatillerinde geldiği zaman arkadaşları pastanede otururken elinde anayasa kitabı hiç durmadan gezer çalışırdı. Arkadaşları da 'Bu kadar okuyor da ne olacak' diyerek sitem ederlerdi. Gece sabaha kadar yatmaz ders çalışırdı. Demek ki çalışana Allah veriyor."

"BABAM OLACAKSA SELAMİ'DEN OLACAK DERDİ"

Babalarının kardeşleri ile ilgili "Olacaksa bu olacak, olacaksa Selami olacak" dediğini anlatan ağabey Altınok, "Selami çok ciddi, dürüst ve duygusal birisidir. İşini severek yapan, dersine severek çalışan farklı bir insandı. Rahmetlik babam ileriyi görebilen bir insandı. Selami'yi kastederek bizlere 'Olacaksa bu olacak' derdi ve şükürler olsun oldu da. Babam şimdi hayatta olsa o da biz gibi oğluyla gurur duyardı" dedi.

Ağabey İlhami Altınok, yarın köyleri Narman ilçesi Beyler Mahallesi'nde kurban keseceklerini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.