Erzurum Haber Girişi : 11 Mart 2019 13:30

36 gün kaldığı komadan çıkamadı

36 gün kaldığı komadan çıkamadı
ARAS EDAŞ’ın işe aldıktan iki gün sonra “Yanlışlık oldu” diyerek çıkardığı 22 yaşındaki Batuhan Kara, üzüntüsünden yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirmişti. 36 gün komada kalan Batuhan, hayatta kalma savaşında yenik düştü.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-ARAS EDAŞ’ın işe aldıktan iki gün sonra “Yanlışlık oldu” diyerek çıkardığı 22 yaşındaki Batuhan Kara, üzüntüsünden yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirmişti. 36 gün komada kalan Batuhan, hayatta kalma savaşında yenik düştü.

Erzurum'un Oltu İlçesinde yaşayan iki çocuklu Veysel – Mine çiftinin büyük oğulları Batuhan Kara, üç yaşında böbrek yetmezliğine yakalandı. Endüstri Meslek Lisesi Elektrik – Elektronik bölümünden mezun olan ve son 6 yıldır da diyalize giren Batuhan Kara, böbrek nakli için sıraya alındı. Liseden mezun olduktan sonra iş arayan ancak bulamayan Batuhan, 2016 yılında İş Kur'a başvuruda bulundu. Geçen zaman içinde hem sağlık sorunları hem de işsizlik nedeniyle içine kapanan Batuhan'a şans nihayet gülmüştü.

İŞE BAŞLADI AMA...

Geçen 29 Ocak'ta İş Kur üzerinden Aras EDAŞ'a mülakat için yönlendirilen Batuhan Kara'nın iş hayali gerçek oldu. Bir gün sonra işe giriş evraklarını imzalayan ve evine yakın olması nedeniyle Oltu'ya gönderilen Batuhan Kara, büro memuru olarak çalışmaya başladı. Uzun zaman sonra morali yerine gelen hatta evlilik hayalleri kurmaya başlayan Batuhan Kara, iddiaya göre üçüncü iş gününde Aras EDAŞ İnsan Kaynaklarından arandı. Telefondaki kişi, “İsim benzerliği nedeniyle bir yanlışlık oldu. Biz Olur İlçesinde yaşayan Batuhan isimli kişiyi alacaktık. Bu nedenle çıkışınız verildi” dedi.

ŞOK EDEN TELEFON... ANNE BENİ MAHVETTİLER!

Geçen 2 Şubat’ta işten çıkarılan ve 200 TL yevmiyesini alan Batuhan Kara büyük üzüntü yaşadı. Kendini eve kapatan ve sürekli ağlayan Batuhan son olarak annesi Mine'ye, “Anne benden ne istediler, beni mahvettiler” dedikten sonra bayıldı. Çağrılan ambulansla önce Oltu Devlet Hastanesine ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine getirtilen Batuhan Kara'nın yoğun stres nedeniyle yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

36 GÜN SÜREN KOMADAN ÇIKAMADI

Ağır koma hali günler boyunca devam eden Batuhan, yapılan müdahalelere cevap vermedi. 36 günün sonunda yaşam savaşını kaybeden Batuhan dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Oğlunun başına gelenlerden sonra özel bir şirkette çalıştığı Özbekistan'dan gelen baba Veysel Kara, yaşananlara inanamadığını söyledi. Batuhan ile sürekli telefonda konuştuğunu ve işe giriş sürecini kendisine anlattığını belirten baba Kara, “Yavrum işe başlayacağı için çok heyecanlıydı. Uzun zamandır iş arıyordu. Yıllar sonra yüzü gülmüş, ‘baba belki evlenebilirim' bile demişti. Beni de sevince boğmuştu. İş için takım elbise aldı. Ama o takımı ikinci kez giyemedi. İşten çıkarıldıktan sonra beni aradı, ‘Baba beni niye çıkardılar, ben ne yaptım, kendimi öldüreceğim’ diye bağırdı. Sakinleştirmeye çalıştım. Ama çok üzülmüştü. Yıllar sonra düzelen morali bir anda sıfıra inmişti. Benle konuştuktan sonra annesine feryat edip bayılmış ve hastaneye getirmişler. Bende apar topar geldim günlerdir gözünü açmasını bekliyorduk ama yavrumu kaybettik. Adalet önünde hesap verecekler” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Salih Vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ey zalimler, üç kuruş menfaat için bir gencin hayatıyla oynadınız. Bunun hesabından burda kaçsanız bile ahirette nasıl kalacaksınız. Böyle şeyleri duyunca iyi ki cehennem var diyor insan. Zalimler için yaşasın cehennem