Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

32 saat sonra gelen mucize

32 saat sonra gelen mucize
Depremin en fazla hasara neden olduğu Van Erciş`te, Abdullah Pinti (22) ve Ozan Yılmaz (19) yaklaşık 32 saat sonra enkaz altından canlı olarak çıkarıldı.

Erzurum Ajans-Göçük altında kalanlara ulaşmak için büyük mücadeleler gösteren ekipler, bugün akşam saatlerinde Camii Kebir Mahallesindeki Kulüpler bölgesinde enkazda canlı bulunduğu ihbarı üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Üç ayrı noktada arama yapan ekipler, bölgeden iki kişinin cesedini çıkardı.

Kurtarma ekipleri, yoğun bir şekilde dinleme faaliyeti yaparak dakikalarca uğraştıkları bölümde sağ olduğu belirlenen 22 yaşındaki Abdullah Pinti’ye ulaştı. Yoğun uğraşlar sonunda ekipler Abdullah’ı enkazdan alkışlar arasında çıkardı. Sedyeyle ambulansa konulan depremzede, sahra hastanesine götürüldü.

Enkaz bölgesinde ikinci bir kişinin daha sağ bulunduğu ihtimalini değerlendiren ekipler, meraklı vatandaşların izdihamı sebebiyle çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Zaman zaman tamamen sessiz bir ortam isteyerek enkazda dinleme yapan ekipler, ikinci kez mutlu sona ulaştı. Enkazın altında yaralı olarak bekleyen Oğuz Yılmaz (17) ekiplerin uğraşları sonucu enkaz altından çıkarılıp, sahra hastanesine gönderilerek tedaviye alındı.



 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.