Türkiye Haber Girişi : 05 Ocak 2017 10:30

31 ilde FETÖ operasyonu!.. Çok sayıda gözaltı var!

31 ilde FETÖ operasyonu!.. Çok sayıda gözaltı var!
Ankara merkezli 31 ilde devam eden ve 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verilen 2010 KPSS operasyonu kapsamında, 74 kişi gözaltına alındı.
Erzurumajans-Ankara merkezli 31 ilde devam eden ve 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verilen 2010 KPSS operasyonu kapsamında, 74 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılındaki KPSS öncesinde soruların çalınmasıyla ilgili olarak yapılan 10'uncu aşama operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak yer aldıkları ve FETÖ mensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara merkezli operasyonun, 31 ilde devam ettiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yücel Erkman'ın talimatı üzerine Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, gözaltı işlemlerini yerine getirirken, şüpheliler arasında; araştırma görevlisi, öğretmen, sosyolog, danışman, bilgisayar işletmeni olarak kamu kadrosunda çalışan memurların bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden 2'sinin eşinin albay, 14'ünün yarbay, 40'ının binbaşı, 40'ının yüzbaşı ve 4'ünün üsteğmen gibi rütbelerde yer aldıklarının tespit edildiği bildirildi.

'BYLOCK' ŞÜPHELİLERİ DE GÖZALTINDA

Şüpheliler arasında; eşlerinin FETÖ'ye himmet para transferleri bulunanlar, FETÖ tepe yönetimiyle irtibatı bulunanlar, Bank Asya'da para artışı hareketi olanlar ve Bylock kullananlar olduğu da belirtildi. Dosya kapsamına göre, şüphelilerin Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavına ait soruları, sınavdan önce elde ettiklerine dair kuvvetli deliller bulundu. Soruşturma kapsamında; Ankara'da 29, İstanbul'da 21, İzmir'de 5 kişi olmak üzere Türkiye genelinde 31 ilde operasyon yapıldığı öğrenildi.

74 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 2010 KPSS sorularının çalınmasına yönelik 10'uncu dalga operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 105 kişiden 74'ü gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yürütülen KPSS soruşturmasına yönelik 10'uncu operasyon, eşleri 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol alan 105 asker eşine yönelik yapıldı. Savcı Erkman'ın talimatıyla harekete geçen Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 ilde haklarında yakalama kararı bulanan 105 kişiden 74'ünü gözaltına aldı. Gözaltı kararı alınanlar arasında araştırma görevlisi, öğretmen, sosyolog, danışman ve çeşitli devlet kurumlarında çalışanlar olduğu; bunların 2'sinin eşinin albay, 14'ünün yarbay, 40'nın binbaşı, 40'nın yüzbaşı ve 4'ünün üsteğmen gibi rütbelerde yer aldıkları belirlendi.

ŞÜPHELİLER İLE FETÖ ÜYELERİ ARASINDAKİ İLGİNÇ BAĞLANTILAR 

Şüphelilerden Kevser T.'in eşinin, NATO'da görevli Binbaşı Musa T. olduğu ve darbe girişiminden sonra ülkeye dönmeyerek, Belçika'ya iltica talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Kevser T.'nin kardeşi Nuri Öztürk'ün ise daha önce soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden ve soruşturma kapsamında tutuklanan kişi olduğu belirlendi. 

Şüphelilerin, yapılan inceleme sonrası, 2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınav sorularını sınavdan önce temin ettikleri yönünde kuvvetli şüpheler bulunduğunu belirten savcılık yetkilileri, şüphelilerin eşlerinden FETÖ'nün tepe yönetimiyle irtibatlı olanların bulunduğu bilgisini de verdi.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.