Bölge Haber Girişi : 23 Eylül 2010 11:38

26 Şehrin Profesyonel Takımı yok!..

26 Şehrin Profesyonel Takımı yok!..
Profesyonel liglerde 26 ilin takımı bulunmuyor. Aralarında Erzincan ve Erzurum gibi şehirlerinde yer aldığı Türkiye'deki 81 ilin 26'sında profesyonel liglerde futbol takımı yok

Erzurum Ajans-Profesyonel liglerde 26 ilin takımı bulunmuyor.

Aralarında Erzincan ve Erzurum gibi şehirlerinde yer aldığı Türkiye'deki 81 ilin 26'sında profesyonel liglerde futbol takımı yok. Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere, aralarında süper lig görmüş Erzurumspor ve Zonguldakspor'un yanı sıra, süper ligin eşiğinden dönen Edirnespor, Uşakspor, Muğlaspor ve Ağrıspor gibi potansiyeli olan illerin profesyonel liglerde futbol takımlarının bulunmaması dikkat çekiyor.

Bu durumunun önüne geçilmesi amacıyla Türk futbolunda hem profesyonel olmak isteyen amatör kulüplere yeni bir heyecan getirmesi, hem de kulüplerin çağdaş yapılara doğru çevrilmesine önayak olunması amacıyla Türkiye genelinde, tüm illerin takımlarının katılımı ile bölgesel, kriterli ve deplasmanlı en üst amatör lig olarak, kurulmuş olan Bölgesel Amatör Lig ile birlikte gelecekte, profesyonel liglerde görev alacak futbolcu, teknik adam, hakem gibi futbol paydaşlarının gelişmesi ve tecrübe kazanmaları sağlanması hedefleniyor.

Profesyonel liglerde takımları olmayan iller ise şöyle: Erzincan, Erzurum, Sinop, Ağrı, Bitlis, Burdur, Hakkari, Muş, Nevşehir, Niğde, Tunceli, Aksaray, Bayburt, Karaman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis, Osmaniye, Bartın, Zonguldak, Uşak, Muğla, Edirne ve Amasya.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.