Spor Haber Girişi : 08 Ocak 2018 13:51

2026'ya 'Büyükşehir' desteği

2026'ya 'Büyükşehir' desteği
Türk kayağına yön veren Erzurum Kayak Kulübü, 2026 Kış Olimpiyatları için şimdiden kolları sıvadı.
Erzurumajans-Türk kayağına yön veren Erzurum Kayak Kulübü, 2026 Kış Olimpiyatları için şimdiden kolları sıvadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de desteğiyle önce 34 yıllık kulüp binası yenilenecek ardından sporculara kayakla birlikte İngilizce eğitimi verilecek.

Türk Kayak tarihinin en köklü kuruluşu olan Erzurum Kayak Kulübü, Atakan Alaftargil yönetiminde büyük bir değişime sahne oluyor. Kurulduğu 1960 yılından bu yana Türk Milli Takımını oluşturan kadrosuyla Türk kayak tarihine damgasını vuran Erzurum Kayak Kulübü, bir yandan sportif başarılarla adından söz ettirirken bir yandan da 2026 Kış Olimpiyatları için alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de desteğini alan kulüp yönetimi işe kulüp binasından başladı. Palandöken Kayak Merkezi'nde 1984 yılından bu yana Türk kayağına hizmet veren bina sporcuların eğitimi için yenilenecek.

Sekmen talimat verdi

Geçtiğimiz günlerde kulüp yönetimini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2026 hedefleri doğrultusunda her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Binanın bakım ve onarımı ile ilgili proje hazırlanması talimatını veren Başkan Sekmen, kısa süre içinde teknik bir ekibi bu iş için görevlendirdi. Yapılan incelemenin ardından proje çalışmasının başladığı öğrenilirken, sezon sonu itibariyle kulüp binasının yenileneceği belirtildi. Başkan Sekmen, "Erzurum Kayak Kulübü gözbebeğimiz olan Palandökenimizin ve Türk kayağının çok önemli bir değeri. Geçmiş yıllardaki başarısını şimdi ve gelecekte de sürdürmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

İngilizce ve kayak sonrası video eğitimi

Başkan Sekmen'in desteğiyle sportif başarılarının daha da artacağına inandıklarını kaydeden Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil de bu noktada alt yapı çalışmalarının büyük önemi olduğunu dile getirdi. 34 yıllık kulüp binasının sporcuların kamp dönemi için yenileneceğini söyleyen Alaftargil, "Komplike bir çalışma içindeyiz. Sporcularımızın konaklamasından eğitimlerine varıncaya kadar her şeyi düşündük. Kayak sonrası video eğitimleri ile gençlerimizin yeteneklerini daha da artırmayı hedefliyor ve bununla birlikte onlara İngilizce eğitimi vermek istiyoruz. Tüm bunlar için binamızın elden geçmesi gerekiyordu. Bu anlamda bize desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e gönülden teşekkür ediyoruz. Bu destek sayesinde 2026 Kış Olimpiyatlarına çok güçlü bir kadro çıkartacağımıza eminiz" diye konuştu.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • X kişi 01 Ocak 1970 02:00

    Siz önce İNGİLİZCE yazmayı öğrenin 😐