Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2011 17:24

2019'u da veririz!..

2019'u da veririz!..
27 Ocak günü açılışı yapılan 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları yarın sona eriyor. Erzurum halkı da oyunların bitmesine oldukça üzülüyor.

Erzurum Ajans-27 Ocak günü açılışı yapılan 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları yarın sona eriyor. Erzurum halkı da oyunların bitmesine oldukça üzülüyor.

25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, dün (4 Şubat) akşam Palandöken Dedeman Otelde FİSU delegeleri ve organizasyon komitesini veda yemeğinde buluşturdu.

Yemeğe, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian'a, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AKP), FISU delegeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere sıcak yemekle birlikte sıcak şarap eşliğinde barbeküde pişirilen tavuk, balık ve sucuk ikram edildi. Gecede bir konuşma yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Kemal Tamer, "1999'da İzmir'de dünya üniversiteler yaz oyunları için kolları sıvadığımızda bizi hiç tanımıyorlardı. İzmir bitmek üzere iken, bir de 'kış oyunları düzenleyelim' diye Erzurum'dan teklif geldi. O zamanlar biraz tereddütlüydük. Ama bu oyunların Erzurum'da ne kadar güzel düzenlenebileceğini gözlerimizle gördük ve yaşadık. Türkiye Üniversiteler Federasyonu Başkanı seçildiğimde iki rüyam vardı. Bunlar dünya üniversiteler yaz ve kış oyunlarıydı. İkisini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesile ile Türk insanını, ülkemi ve farklı bölgeleri tanıttık. Böylesine güzel bir organizasyon düzenleyen Erzurumlulara teşekkür ediyorum. Biz Türk üniversite gençliğinin uluslararası organizasyonlarda neler yapabileceğini göstermiş bulunmaktayız. Bundan sonra artık bu gençliği hiç kimse tutamaz" diye konuştu.

"2019'U DA VERİRİZ"

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Kemal Tamer yaptığı konuşmasının ardından sahneye FISU Başkanı George Killian'ı davet etti. Tamer, Killian'a Oltu Taşı'ndan yapılmış gümüş işlemeli, tespih, ağızlık, kravat iğnesi ve kol düğmesinden oluşan bir set hediye sundu. Killian "Burada bulunmaktan çok memnunum. Türkiye çok güzel bir ortam. 2019'da organizasyon istiyorsanız bunu vermeye hazırız. Türk misafirperverliğinin üzerine dünyada hiçbir yer yok. Buraya gelen tüm yabancı konuklar siz Türkleri çok sevdi. Bunu gururla söylüyorum" dedi.

YUNUS AKGÜL: HEDEF SOÇİ

KAPANIŞ PROGRAMI

25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumunda yarın akşam hava sıcaklığının sıfırın altında 18 derece olması bekleniyor.

Erzurum’da 27 Ocak günü Cemal Gürsel Stadyumunda görkemli bir açılış töreniyle başlayan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 6 Şubat’ta yine aynı statta yapılacak kapanış töreniyle son bulacak. Kış Oyunları kapanış törenlerinde, açılışta olduğu gibi Anadolu Ateşi Dans Topluluğu yer alacak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları yarın akşam oyunların kapanış töreninde hava sıcaklığının sıfırın altında 18 derece olmasının beklendiğini, töreni izlemeye gideceklerin önlem almaları önerisinde bulundu.

19.30-19.32:Kapanış töreninin başlama anonsunun yapılması

19.32-19.38:Bandonun girişi

19.38-19.40:Ulusal Marşın çalınması

19.40-19.55:Bando eşliğinde bayrakların girişi

19.55-20.10:Katılımcı ülkelerin bayraklarının stadyuma girişi ve yerlerini alması

20.10-20.13:Katılımcı ülke sporcularının girişi ve karışık sırada yürüyüşü

20.13-20.16:Organizasyon komitesi başkanının kapanış konuşması

20.16-20.18:FISU Başkanının konuşması

20.18-20.25:FISU marşının çalınması,FISU bayrağının indirilmesi ve meşalenin söndürülmesi,

20.25-20.40:Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı’nın FISU Bayrağını bir sonraki Universiade ülkesine devretmesi, bir sonraki Universiade’ın tanıtımı

20.40-:Nuh’un gemisinin sahneye gelişi ile başlayan Anadolu Ateşi Dans topluluğunun gösterisi, ’Manga’nın konseri ve kapanış

TEK MADALYA ARTİSTİK PATİNAJLA GELDİ

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiad Erzurum-2011) artistik patinajda buz dansı serbest dans sonunda Türkiye, milli sporcular Alper Uçar ve Alisa Agafonova ile gümüş madalya kazandı. Bu madalya Türk sporcuların, oyunlardaki tek madalyası oldu.

BUZ HOKEYİNDE SONUNCU OLDUK

Kış Oyunları erkekler buz hokeyinde Türkiye, Güney Kore'ye 4-1 yenilerek turnuvayı 12. ve son sırada tamamladı.

Turgay İPEK (DHA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.