Bölge Haber Girişi : 16 Eylül 2010 00:05

2011 Universiade için Ankara'da toplandılar!..

2011 Universiade için Ankara'da toplandılar!..
Erzurum'da yapılacak olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSIAD) için Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı başladı

Erzurum Ajans-Erzurum'da yapılacak olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSIAD) için Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı Ankara'da başladı

Kurul, oyunların açılış ve kapanış gösterilerini yapacak olan firmanın seçimi için toplandı. 13 firmanın sunum yapacağı toplantıya Devlet  Bakan Faruk Özak'ın yanı sıra, GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Oyunlar Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmek Koçak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak ve Türkiye Ünversite Spoarları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer katıldı.

 
2011 İÇİN 700 MİLYON TL HARCANACAK
 
Bakan Özak, oyunlarla ilgili çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ile yapılan en büyük yatırımı yapıyoruz. Bu organizasyon 700 milyon TL'nin üzerinde bir para harcanacak. Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon. Olimpiyatlar bir çağdaşlık göstergesidir. Kış olimpiyatlarını da, paralimpik olimpiyatlarını da ve yaz olimpiyatlarını da yapacağız. Bakanlık olarak çok çalışıyoruz. 45 gün içinde her şey tamamlanmış olacak. Oyunlarla ilgili olarak Erzurum'a bir çok tesis?yapıldı. Bütün bunlar Türk sporu için. HDK olarak 39 çeşit kalemde çalışmalar yapıyoruz. Burada açılış ve kapanış törenleriyle ilgili olarak firmaların sunumlarını izleyeceğiz. Hala Vancouver'de yapılan açılışın etkisindeyiz. Müthiş bir açılış olmuştu. Erzurum'da da basketbolda yaptığımız gibi muhteşem bir açılış yapacağız" diye konuştu.

Bakan Özak, ülke olarak spora yatırım yapmaları gerektiğini ifade ederek, "2.5 milyon lisanslı sporcu bize yetmez. 10 milyon lisanslı sporcu olması lazım. Türk genci spor yapılmalı. Hem eğitim hem spor bir arada yapılmalı. Spor güleryüz, sağlık, hoşgörü ve mutluluk demektir" dedi. 13 firmanın sunum yapacağı HDK toplantısı yarın sona erecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.