Bölge Haber Girişi : 25 Aralık 2009 09:26

2011 maskotumuz daha sevimli olacak!..

2011 maskotumuz daha sevimli olacak!..
Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Atalay, 2011 Universıade maskotu çift başlı kartalın daha sevimli hale getirilmesi için çalışma yapılacağını açıkladı.
Erzurum Ajans-Başbakanlık Uluslararası Spor Organizasyonları Danışmanı Mehmet Atalay, Erzurum 2011 Universiad Kış Oyunları'nın maskotu ''Çift başlı kartalın'' daha sevimli olması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Maskotla ilgili olarak tepkileri saygıyla karşıladığını anlatan Atalay, ''Tartışan bir toplum istediğimiz için de bunu son derece verimli buluyorum. Amaç en doğruyu, en iyiyi bulmak. Erzurum 2011 Kış Oyunları maskotu, henüz taslak bir maskot. Daha kesinleşmedi. Çift başlı kartalı belirledik, ancak daha sevimli hale gelmesi için bununla ilgili diğer çalışmalar, uzman görüşünün alınması ve profesyonel destek alınması yönündeki süreç devam ediyor. Çift başlı kartalın son şeklini alması ve daha sevimli olması için uzun çalışmalar olacak'' diye konuştu.

KARTAL’I SEVİMLİ HALE GETİRECEĞİZ

Atalay, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası dışındaki uluslararası organizasyonlarda kullanılacak maskotların henüz belli olmadığını kaydetti. Maskotlarla ilgili olarak her kesimden görüş ve önerilere açık olduklarını bildiren Atalay, seçilen maskot üzerinde çalışmaların sürdüğünü anlattı. Mehmet Atalay, şunları kaydetti:''Bunların içinde 90 civarında da maskot vardı. Uluslararası federasyonların görüşünü de alıyorsunuz. Onların onayı olmadan bu işi ilan edemiyorsunuz. Sürecimiz devam ediyor. Vaktimiz de var. En güzelini, en doğrusunu bulacağız. Yeter ki insanlarımız katkıda bulunsun. Özellikle Erzurum ile ilgili kesinleşen bir şey yok. Süreç devam ediyor. Çift başlı kartal benimsenmişti ve sevimli tarafı da yapılabilir. Savaşı çağrıştıran işaretlerin eline bir güvercin tutuşturduğunuzda barışı çağrıştırır. Zaten amacımız, sporun en savaşçı unsurları bile barışçı hale getirdiğini vurgulamaktır ki burada olumsuz bir taraf görmüyoruz. Zaten ilgili uluslararası federasyonlar, maskot ve benzeri şeylerle ilgilenenler de bu konuda olumsuz bir şeye müsaade etmezler. Onlarla birlikte hareket edeceğiz.''

TOPLAM 670 ADET ESER MÜRACAAT ETTİ!

Atalay, 2011 yılında Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları’nın ambleminin hamsi olacağını söyledi.''Karadeniz Oyunları'nda da yine hamsiyi maskot olarak kullandık'' diyen Atalay, ''Bu maskotun tasarımını profesyonel bir firma hazırlamıştı ve çok beğenilmişti. O hamsiyi değiştirerek, yeni bir şekil aldık. Bununla ilgili İstanbul, Ankara, İzmir ve Trabzon başta olmak üzere pek çok şehirdeki billboardlarda reklama çıktık. İnternet üzerinden 70 bin kişiye ulaşıldı. Üniversitelerin güzel sanatlar bölümünün neredeyse tamamına ulaşıldı ve katkı sağlamaları istendi. 674 tane eser müracaat etti. Bunlar arasından logo ve maskot seçildi'' diye konuştu. (Kaynak: Albayrak)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.