Bölge Haber Girişi : 03 Kasım 2009 16:32

2011 hazırlıkları sorunsuz şekilde ilerliyor!..

2011 hazırlıkları sorunsuz şekilde ilerliyor!..
2011 Universiade Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, "Hazırlık sürecinde para sorunumuz olmadığı gibi, süre sorunumuz da yok. Her şey planlandığı şekilde ilerliyor” dedi.

Erzurum (GHA) - 2011 Universiade Koordinatörü Bekir Korkmaz, “2011 Kış Oyunları’na hazırlık sürecinde para sorunumuz olmadığı gibi, süre sorunumuz da yok.” dedi.

Koordinatör Bekir Korkmaz, Erzurum’da kış turizmine ivme kazandırılması bağlamında büyük bir umut olan 2011 Kış Oyunları’nın hazırlık çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. 2011 Kış Oyunları’na hazırlık çalışmalarının kusursuz biçimde devam ettiğini ve yaşanan herhangi bir sorunun bulunmadığını kaydeden Korkmaz, “Para anlamında herhangi bir sorunumuz yok. Bu konuda Devlet Planlama Teşkilatı’nın Yatırımları Hızlandırma Ödeneği’nden, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yatırım bütçesinden ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü’nden almış olduğumuz kaynaklarla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Para sorunumuz da yok, süre sorunumuz da yok.” diye konuştu. Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları Federasyonu (FISU) tarafından Erzurum’da yürütülen hazırlık çalışmalarına ilişkin olarak hazırlanan raporun, iki gün önce kendisine ulaştığını açıklayan Korkmaz, hazırlanan raporda, Erzurum’da yürütülen çalışmalardan dolayı memnuniyete vurgu yapıldığını dile getirdi.

 

KORKMAZ: UNIVERSIADE KIŞ OYUNLARI 52 YILDIR YAPILIYOR

 

Türkiye’de üniversitelerin birçok organizasyona imza attıklarını anlatan Bekir Korkmaz, 2011 Kış Oyunları’nın da, bu bağlamda değerlendirilebileceğine dikkati çekerek, “Dünyada 52 yıldır kış Universiade oyunları yapılıyor, 80 yıldır da yaz Universiade oyunları yapılıyor. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye ancak 55 yıl sonra bu noktaya gelebiliyor. Demek ki, burada bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyuluyor.” diye konuştu. 2011 Kış Oyunları’nın, kentteki kış turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılması için çok büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Koordinatör Bekir Korkmaz, bu organizasyonun, kış Universiade oyunları bağlamında Türkiye için de önemli bir aşama olacağını vurguladı.

FISU heyetinin, 15 Kasım’da Erzurum’a geleceğini ve tesislerde yürütülen çalışmaları yerinde göreceğini bildiren Korkmaz, “Biz bu sürece denetim diyoruz, fakat onlar bu ifadeyi kullanmamıza karşı çıkıyorlar. FISU yöneticileri, Erzurum’da denetlemeyi gerektiren bir durumun olmadığını bizzat kendilerine ifade ettiler. Yürüttükleri bu çalışmaya ise, tecrübe paylaşımı denilmesini istediler.” şeklinde konuştu.

 

FISU HEYETİ İKİNCİ ZİYARETİ MART 2010’DA GERÇEKLEŞTİRECEK

 

15 Kasım’da Erzurum’a gelecek olan FISU heyetine, 45 dakikalık bir sunum yapacaklarını ve ardından hazırlık çalışmalarının devam ettirildiği tesisleri gezdireceklerini belirten Koordinatör Korkmaz, aynı heyetin, bir sonraki inceleme ve tecrübe paylaşımı gezisini ise, 2010 yılının Mart ayında gerçekleştireceğini dile getirdi. Fiziki yatırımların gerçekleştirilmesi sürecinin sorunsuz işlediğini ve atacakları bundan sonraki adımın ise, komiteler ve gönüllülerle ilgili olacağına değinen Korkmaz, “Bir takım komiteler oluşturacağız. Sağlık Komitesi, Ulaştırma Komitesi, Güvenlik Komitesi ve Oyunlar Köyü Komitesi gibi. Bu komitelerde, konuyla ilgili olarak gönüllü görevlendirmeler yapılacak. Örneğin Sağlık Komitesi’nde gönüllü olarak, Tıp Fakültesi öğrencileri görev alacak. Diğer komiteler de, bu prensip doğrultusunda teşekkül ettirilecek.” diye konuştu. Hazırlık sürecinin sivil toplum kuruluşu etabının da bulunduğuna dikkati çeken Korkmaz, henüz bu anlamda bir girişimlerinin olmadığını, ancak ilerleyen günlerde STK’ların tamamıyla bir araya gelinerek, bir durum değerlendirmesi yapmayı tasarladıklarını kaydetti.

Korkmaz, 2011 Kış Oyunları’nın halka anlatılması noktasında da, çok geniş kapsamlı çalışmalar planladıklarını bildirerek, “Çok büyük organizasyonlar gerçekleştirerek, 2011 Kış Oyunları’nın evvela kente tanıtılmasını temin edeceğiz.” dedi.(www.erzurumajans.com)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.