Bölge Haber Girişi : 07 Şubat 2010 00:59

2011 Erzurum Türk kayağında çağ açacak!..

2011 Erzurum Türk kayağında çağ açacak!..
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın düzenlenmesinin Türk Kayağı'nın çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.
Erzurum Ajans-Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın düzenlenmesinin Türk Kayağı’nın daha iyi yerlere geleceğini söyledi.
"Parlayan Kalplerle" sloganının kullanıldığı 2010 Vancouver Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ikisi doğrudan 6 sporcuyla mücadele edecek.
Kanada'nın Vancouver kentinde 12-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve ''parlayan kalplerle'' sloganını taşıyan oyunlarda Türkiye, yaz olimpiyat oyunlarının aksine az sayıda bir katılımla yer alacak. Oyunlarda Türkiye'yi buz pateninde Tuğba Karademir, kayaklı koşuda ise Kelime Aydın temsil edecek. Alp disiplininde Tuğba Daşdemir ve Erdinç Türksever, kayaklı koşu dalında ise Sabahattin Oglago ve Ömer Yusufoğlu ülke kotasından oyunlara gidecek sporcular arasında bulunuyor.

2011’DEN SONRA DAHA İYİ GELİNECEK

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Türk sporcuların başarılı olması için komite olarak gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Kayak Federasyonu'nun kış sporları için ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Bayatlı, ''Türkiye, kış sporlarında yavaş yavaş kalkınma yaşıyor. Özellikle Erzurum'daki kayak tesislerinin yapılması ve 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın düzenlenmesinin ardından daha iyi yerlere gelecektir. Biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz'' diye konuştu.

''SAYI YETERLİ DEĞİLAMA EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ''

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık da oyunlara 6 sporcuyla katılacaklarını anımsatarak, ''Oyunlara katılan sporcu sayımız az ama en iyisini yapmaya çalışacağız. Sayı yeterli değil'' dedi.

Kayak sporunun diğer branşlardan farklı olduğunu ve sporcu yetiştirmenin uzun süre aldığını kaydeden Ayık, şöyle konuştu: ''Kayak uzun bir maratondur. Kayağa bir sporcu 6 yaşında başlar ve başarıya 25 yaşında ulaşabilir. Biz bu süreyi kısaltarak oyunlara daha çok sayıyla katılmaya çalışıyoruz. Kış sporlarında eksik branşları yeni tamamlayabildik. Kayak sporunu yaygınlaştırarak, alternatif kayak merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda kalite ve katılım olarak daha iyi ve fazla sporcuyla yer almak istiyoruz. Bunun mücadelesi içindeyiz.''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.