Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2010 03:07

2011 çalışmalarını değerlendirdi!..

2011 çalışmalarını değerlendirdi!..
2011 Winter Universiade Koordinatörlüğü'nde gazetecilerle bir araya gelen Korkmaz, 2007'de başlayan süreçte yapılanları sıraladı, şimdiye kadar emeği geçen yetkililere teşekkür etti ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Erzurum Ajans-2011 Winter Universiade Koordinatörlüğü’nde gazetecilerle bir araya Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, 2007’de başlayan süreçte yapılanları sıraladı, şimdiye kadar emeği geçen yetkililere teşekkür etti.  Kendisinin 5 ay gibi bir süredir koordinatörlük görevinde bulunduğunu ifade eden Korkmaz, yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını, tesislerin istenilen düzeyde ilerlediğini bildirdi.

 
BÜTÜN KOMİTELER OLUŞTURULDU

 

Organizasyonu yürütecek komitelerin oluşturulduğunu ve bunun için yoğun mesai harcandığını anlatan Korkmaz, imaj, halkla ilişkiler ve tanıtım konusunda kısa bir zaman sonra çalışmaların belirleneceğini ve bu alanda da gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

Komitelerin bir kısmının Erzurum, bazılarının ise görevleri gereği Ankara’da bulunduğu bilgisini veren Korkmaz, Haziran ayından sonra tüm komisyonların Erzurum’da konuşlanacağını ve oyunların sonuna kadar böyle devam edeceğini ifade etti.

Kanada Vancouver da yapılan olimpiyat oyunlarında önemli tecrübeler edindiklerini bildiren Korkmaz, antrenmanlar sırasında hayatını kaybeden Gürcü sporcuyla gündeme gelen sigorta konusunun Erzurum oyunları için de önemli olduğunu daha iyi kavradıklarını hatırlattı. Erzurum’da yapılacak oyunlarla ilgili 10 milyon dolar gibi bir bütçenin sigorta konusuna ayrıldığına işaret eden Korkmaz, sigorta başlığının içeriği ile ilgili yeniden çalışmalar yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

EKİM AYIN'DA HER ŞEY HAZIR OLACAK

 
İzmir’de 2005 yılında düzenlenen yaz oyunlarının bütçesinin Erzurum’dan daha fazla olduğunu, kış oyunlarının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü kapsamında yürütülmesi sebebiyle bürokratik işlemlerin zaman aldığını da kaydeden Korkmaz, işlerin zamanında bitirileceğini Ekim ayında yapılacak delegasyon toplantısındaki denetimler için hazırlıkların tamam olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 530 trilyon TL tutarında yatırım yapılacağı Universiade kapsamındaki tesis inşaatlarının devam ettiğini, diğer yandan da organizasyon şeması ve bu çizelgede yer alan birimlerin faaliyetlerinin de devam ettiğini vurgulayan Korkmaz, birimlerin alan çalışmalarıyla ilgili yol haritalarının belirlendiğini söyledi. Mart ayı içerisinde Hazırlık Düzenleme Kurulu, ardından da FİSU heyetinin incelemelerinin olacağını bildiren Korkmaz, şehrin oyunlara hazırlığı konusunda eksikler bulunduğunu bunun giderilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

TESİSLER ETRAFINDAKİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜ KALKMALI

 

Oyunların yapılacağı bazı tesislerin çevresindeki yerleşim alanlarının kötü görünümünün kendilerini düşündürdüğünü vurgulayan Korkmaz, “Kayakla atla yarışlarının icra edileceği Kiremittepe mevkiinin yakınındaki Harput Mahallesi, Curling müsabakalarının yapılacağı Dağ Mahallesi civarındaki yerleşim yerlerinin kötü görüntüsü açıkcası bizi düşündürüyor. Harput Mahallesi’nin kaldırılması gerekiyor. Buranın kamulaştırılması için 4-4,5 trilyon gibi bir rakam gerekiyor. Bunu Palandöken Belediyesi mi, Büyükşehir mi, yoksa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü mü ? TOKİ mi yapacak. Bunu kararlaştırmaya çalışıyoruz. Buradaki çirkin görüntünün kesinlikle kalkması lazım. Öte yandan Curling salonunun bulunduğu kısamdaki alan konusu var. Buraya bu tesisin konulması planlanırken iyi niyetle hareket edilmiş. Bu tesis buraya yapılırsa, çevresi de kentsel dönüşüm çerçevesinde düzeltilir amacı güdülmüş olmalı. Ancak gelinen noktada çevrenin kamulaştırılması için 24.9 trilyon TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Burasıyla ilgili yapılacak çalışmalar konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Burayla ilgili düşünülen ve kamulaştırma çalışmasının haricinde, yolun değiştirilmesi konusu gündeme gelebilir. “diye konuştu.

YOĞUN BİR TANITIM DÖNEMİ BAŞLIYOR

 Oyunların alınış sürecinden günümüze kadar basının yapıcı eleştirilerine, desteklerine teşekkür  eden Korkmaz, eleştiriye açık olduklarını, basının bu konudaki yol göstericiliğinin organizasyonun başarısı için gerekli olduğunu anlattı.  Basının desteğinin devam etmesi gerektiğine işaret eden Korkmaz, imaj, halkla ilişkiler ve tanıtım konusunda sunulan projelerin HDK toplantısında ele alınacağını ve önümüzdeki aylardan itibaren çok yoğun bir tanıtım çalışması içerisinde olacaklarını söyledi.

Oyunların başarılı bir şekilde tamamlanmasının önemli bir ayağının da halkın bu organizasyona katkısının sağlanması olduğunu anlatan Korkmaz, zorunlu olmamasına rağmen, sivil toplum komitesi kurulduğunu , bu birimin de halkın ve sivil toplum örgütlerinin olaya katkı sunması  konusunda çalışmalar yapacağına işaret etti.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.