Sağlık Haber Girişi : 26 Temmuz 2019 12:15

20 gün ömrü kalan hasta Erzurum'da şifayı buldu

20 gün ömrü kalan hasta Erzurum'da şifayı buldu
20 gün ömrü kaldığı söylenen çoklu organ yetmezliği ve mide kanseri hastası 36 yaşında ki bir kişi Erzurum’da şifayı buldu.
Erzurumajans-20 gün ömrü kaldığı söylenen çoklu organ yetmezliği ve mide kanseri hastası 36 yaşında ki bir kişi Erzurum’da şifayı buldu. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde hastane hastane dolaşan kişinin 7 organı kanserden temizlendi.

Erzurumlu 6 çocuk babası İrfan Akkaya İstanbul’da özel bir şirkette çalışırken sırt ağrısı yüzünden hastaneye gitti. Yapılan tedaviler sonrasında 7 organında kanser teşhisi konulan Akkaya’ya 20 gün ömrün kaldı denildi. Hastane hastane dolaşan Akkaya’yı kimse ameliyat etmek istemedi. Bunun üzerine yabancı doktorlara başvuran Akkaya para teklif etmesine rağmen yine aynı cevabı aldı. Son çare memleketi Erzurum’a dönenen Akkaya Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dr. Mehmet Hamdi Sakarya tarafından tedavi altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda apar topar ameliyata alınan hasta Japon tıp yöntemi ile sağlığına kavuştu.



Ailesiyle vedalaşmasını söyleyen doktorlara rağmen pes etmediğini ifade eden Akkaya, “ 22 senedir İstanbul’da yaşıyoruz. Sırtımda oluşan ağrılardan dolayı hastaneye başvurdum. Kanser olduğum ortaya çıktı. Tedaviye alındım ama tedaviye cevap veremediğimi söylediler. Kemoterapi tedavisi yapıldı. Birçok doktor eve gidip ölümü beklememi istedi. Ameliyat yapamayacaklarını söylediler. Hastanede bir hasta yakını bana Erzurum’da Mehmet Hamdi Sakarya’yı önerdi. Tavsiyesi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldim. Ameliyat olmak istediğimi söyledim hocamıza. Bunun üzerine hocam zor bir ameliyat olduğunu söyledi. Her şeye hazırlıklı olmamı istedi. Allah’a şükür tedavim ve ameliyatım çok iyi geçti hayata geri döndüm. Bu ameliyatta emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Bu gibi doktorların Türkiye’de ve Dünya’da tanınması lazım. Yabancı doktorlara 400 bin lira teklif ettik yine tedavi etmediler. Bana en fazla 20 gün yaşayacağımı çocuklarımla vedalaşmamı söylediler. Kanser hastaları umutsuz olmasın çabalasınlar. Bu hastalığı ancak moral ve motivasyon yeniyor” dedi.



Ameliyatı gerçekleştiren Cerrahi Onkolog Dr. Mehmet Hamdi Sakarya ise “ Hastamız İstanbul’da yaşayan bir hastamız. İleri evre çoklu organ ve mide kanseri tanısıyla hastanemize başvurdu. Bizden önce ameliyat etmek istememişler. Hasta bize geldiği zaman mide kanseri ilerlemiş durumdaydı. Hastalığı tanımladıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyatta 7 organını temizledik. Hastamız ameliyat haftasında yemeğini yiyip gezecek hale getirirdik” ifadelerini kullandı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Servisinde tedavisi devam eden hasta İrfan Akkaya yakın tarihte taburcu edileceği günü bekliyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet Safir Arik 01 Ocak 1970 02:00

    Allah razi olsun hocam tüm hastalarda acil şifalar diliyorum hemserimede büyük geçmiş olsun ALLAH şifalar versin inşallah

  • Bayram özkan 01 Ocak 1970 02:00

    Allah sevdiklerine bağışlasın, şifa versin insallah

  • Medeni karabulut 01 Ocak 1970 02:00

    İrfan akkaya kardeşime alahtan şifa dilerim umut yarınlar için

  • Sedat aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Allah razı olsun umarım eski sağlığına bir an önce kavuşur

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Cerrahi onkolog Mehmet Hamdi SAKARYA hocaya teşekkür ederim. Eline bileğine sağlık, değerli hoca mesleğinde iyi bir sarraf, iyi bir usta, ve güzel bir kalbe sahip, bunun yanında yeğenim İrfan AKKAYA da kimsede bulunmayan bir cesaretle ameliyata karar verip milyonda bile şansı olmadığı söylenen 7 organın bıçak altına alınmasına bazı organların tamamının alınmasını bazı organlarım büyük bir kısmını ve bazı organların ise bir kısmı temizlenip alınması dünyada benzeri nadir bulunan bu ameliyatı yapan hocsma teşekkür edeeken, yeğenim İrfan AKKAYA ya sağlık sıhat dolu bir yaşam dilerim. Nimet KAMER

  • Rohat Akkaya 01 Ocak 1970 02:00

    Hocam ALLAH yar ve yardımcınız olsu