Siyaset Haber Girişi : 30 Eylül 2018 15:15

2. partiniz hangisi?

2. partiniz hangisi?
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti, 3 başlıkta analiz yaparak, şehirlerin röntgenini çekiyor.
Erzurumajans-Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken; AK Parti, sandığa doğru adayla gitmek için çalışmalara devam ediyor. Şehirlerin röntgenini çeken AK Parti, 3 başlıkta analiz yapıyor. AK Parti ilk başta şehrin demografik yapısını çıkarıyor. Şehrin nüfusu, yaş ortalaması, genç ve kadın nüfus oranı ile ne kadar göç aldığı araştırılıyor. İkinci olarak, şehirlerin sorunları ve hedefleri belirleniyor. Alt yapı eksiklikleri, şehirlerdeki kalite düşüklüğü gibi sorunların çözümü için formüller aranıyor. Şehirler için hedeflerin neler olduğu, bu hedeflere giderken neler yapılması gerektiği noktasında haritalar çıkartılıyor. Ayrıca, şehirlerin avantajları ve dezavantajlarının neler olduğu, şehrin öncelikleri gibi konular üzerinde de çalışılıyor. Üçüncü olarak da şehirlerin siyasi analizi çıkartılıyor. Vatandaşların eğilimi ve ikinci partisinin ne olduğu tespit ediliyor. AK Parti, tüm bu analizleri tamamladıktan sonra şehirlerin ihtiyacı projeler üzerine çalışacak. En son, seçilecek olan adayın önüne şehirle ilgili neler yapması gerektiği konusunda da projeler koyacak.

BELEDİYELERE ÇAT KAPI

AK Parti, belediye başkanını seçtikten sonra çalışmalarını da yakından takip edecek. Çat kapı yaparak mevcut belediye başkanlarını hizmetlerini yerinde tespit eden AK Parti, 2016 yılında 774, 2017 yılında 666 ve 2018 yılında 73 olmak üzere toplam bin 513 belediyeye ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde belediyelerin teşkilat ile ilişkileri de gözden geçiriliyor.

Liderlerden sonra heyetler görüşür

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimler için MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile yaptığı ittifak görüşmesini değerlendirdi. Özhaseki, “Bundan sonra inşallah ya Sayın Cumhurbaşkanımız ile Devlet Bey’in bir araya gelmesiyle ya kurulların çalışmaya başlamasıyla yol alırız diye tahmin ediyorum. Çünkü nihayetinde kolay bir şey değil, Cumhur İttifakı kurulduğunda kanuni bir altyapısı vardı fakat yerel ittifakın nasıl olacağı hususunda bir kanuni altyapı yok” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirileri sorulması üzerine Özhaseki, “Üst perdeden böyle şeyler söyleniyor tabii ki ama el altından her türlü görüşmeleri kendileri de yapıyorlar. Onların hepsini de görüyoruz zaten. İlerleyen günlerde her şey ortaya çıkar. Saklı gizli bir şey yok. Bana göre önemli olan partilerin meşru zeminlerde bir araya gelmesidir, bu doğrudur, haklıdır. Ama el altından terörün uzantısı olan partiyle bir araya gelmek, gizli kapaklı da olsa görüşme yapmak en ayıp olanı da budur” diye konuştu.

Damla Peker/Türkiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.