19 Mayıs ve Gençlik Bayramı

19 Mayıs 1919; tarih sahnesinden silinmek istenilen milletimizin, Atatürk'ün önderliğinde, yeniden ayağa kalkışı, hür ve bağımsız yaşama iradesinin hayâta geçirilişinde, atılan tarihî adımın başlangıcıdır.

"Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." denilerek bağımsızlık meş'alesinin yakıldığı gündür.

"Vatan bir küldür, manda ve himâye kabul edilemez."
denilerek, vesâyet isteyen zihniyetlere "Ya istiklâl, ya ölüm" parolasıyla verilen cevabın ve atılan millî tokadın yıl dönümüdür.

Gençlerimizin bu büyük bayram gününde, Gençliğe Hitâbe; bir daha ve defalarca okunmalı.

Görülecektir ki, dünya ülkelerinde, hiç bir gençliğin gururu bu kadar okşanmamış ve hiç bir ülkenin gençliğine böylesine bir sorumluluk ve böylesine yüce bir mertebe verilmemiş ve yine hiç bir ülkenin gençliğine, bu derece kıymetli bir emânet teslim edilmemiştir.

Emin ve kararlı adımlarla, çağdaş medeniyeti yakalama mücâdelesinde, içte ve dışta, önümüze çıkacak her türlü engeli ve ihânet tuzaklarını aşacağımza inancımız tamdır.

Millì ve üniter Cumhuriyet Türkiyesi'nin geleceği, her geçen günden daha aydınlık ve daha da parlak olacaktır. "Mevzubâhis olan vatansa, gerisi teferruattır."

Vatan, cumhuriyet ve Atatürk sevdâlisi gençlerimizin, bu güzel bayramlarını tebrik dileklerimle, nice güzel yıllara...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.