Erzurum Haber Girişi : 14 Temmuz 2019 20:50

150 bin kişi sokaktaydı

150 bin kişi sokaktaydı
İhanet gecesinde İstanbul ve Ankara'da yaşanan gelişmeler ve darbe söylentilerinin artmasıyla birlikte ilk olarak yine Erzurum sokaklara dökülmüş, devletine sahip çıkmıştı. İşte o anlar...
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Asker kılığındaki FET֒cü hainlerin darbe girişimiyle Erzurumlular ilk olarak Havuzbaşında toplanmıştı.  Herkes ne olup ne bittiğini öğrenmeye çalışırken, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Polis Evinde toplantı halindeydi. Başta Özel Harekât olmak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı yüzlerce polisin güvenlik önlemi aldığı kentte tansiyon düşmek bilmiyordu. Bu sırada trafiğin kilitlendiği Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Polis Evi balkonuna çıkan Milletvekili Akdağ ve Vali Azizoğlu, Erzurum’da askeri hareketliliğin yaşanmadığını, kentte durumun kontrol altında olduğunu açıkladı. Dönemin Valisi Azizoğlu, “Artık uyumak yok. Ne kadar sürerse sürsün, bu belayı ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.



7’DEN 70’E KİMSE UYUMADI

Vali Azizoğlu’nun bu konuşmasından sonra 7’den 70’e sokağa dökülen yaklaşık 150 bin Erzurumlu gözünü kırpmadı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Devlet burada, hainler nerede” sloganlarıyla yeri göğü inletti.
















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.