Bölge Haber Girişi : 20 Haziran 2010 05:07

15 ülkeden 150 işadamı Erzurum'da!..

15 ülkeden 150 işadamı Erzurum'da!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın organize ettiği 'Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1) kapsamında, 15 ülkeden 150 yabancı işadamı Erzurum'a geldi.
 
Erzurum Ajans-TUSKON'un geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü Programı'na katılan işadamlarından 150'si bugün DASİDEF aracılığı KUDAKA'nın organizasyonuyla Erzurum'u ziyaret etti.
ABD, Fransa, Suriye, Srilanka, Sudan, Nijerya, Pakistan, Uganda, Mozambik, Kazakistan, Avusturya, Azerbaycan, Singapur, Gürcistan ve Rusya'dan işadamları havaalanında Erzurum barıyla karşılandı. Nijerya eski Yatırım Bakanı ve Yatırım Komisyon Başkanı Mustafa Bello, Sudan Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Yasin El Bassogi, Bayburt Valisi ve KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al'ın da içerisinde bulunduğu heyeti, KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, ETSO Meclis Başkanı Saim Akalın, DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız, ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
 
Kalkınma ajanslarının görevleri arasındaki 'Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak' hükmüne kapsamında konuk edilen misafirlere, içerisinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tanıtım filmi, UNIVERSIADE 2011 tanıtım filmi, bölgenin yatırım alanlarıyla ilgili tanıtım videosu, Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinin kamu kurumlarının, özel sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının irtibat numaralarının bulunduğu ve ayrıca firmaların İngilizce olarak hazırlanmış reklamlarının bulunduğu flash bellekler sunuldu. Flash bellekler ayrıca bölgeye gelemeyen fakat TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen organizasyonuna katılan yaklaşık bin 500 yabancı işadamına da ulaştırıldı.
İşadamları, TRA1 bölgesi kapsamında Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinde saha ziyaretlerinde bulunacak. Tarım, turizm ve sanayi sektörlerine toplam 10 ayrı grup halinde düzenlenecek iş gezilerinde işadamlarına ajans uzmanları eşlik edecek. Pazar günü ise yabancı işadamları Erzurum'daki bazı işadamları ve KUDAKA personelinin evlerinde sabah kahvaltısında ağırlanarak bölge insanının misafirperverliği sergilenecek. Kahvaltının ardından ise Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ne geçilerek yerli işadamları ile yurt dışından gelen yabancı işadamlarının ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.