Erzurum Haber Girişi : 06 Kasım 2018 14:00

141 yıl önceki ruh yeniden canlanacak

141 yıl önceki ruh yeniden canlanacak
Nene Hatun’un destanlaştığı 93 Harbi yani 1877-1878 Erzurum Rus Savaşı’nın 141’inci yıldönümünde Erzurum’da binler bir kez daha Aziziye Tabyalarına yürüyecek.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Nene Hatun’un destanlaştığı 93 Harbi yani 1877-1878 Erzurum Rus Savaşı’nın 141’inci yıldönümünde Erzurum’da binler bir kez daha Aziziye Tabyalarına yürüyecek. 

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Tabyalar Yürüyüşü 9 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek. Sabah namazı öncesinde kent merkezindeki tüm camilerden Sala okunması ve tarihi çağrının yapılmasıyla başlayacak olan yürüyüş için kentin bir çok noktasından ücretsiz ulaşım sağlanacak. Kars Kapı Şehitliğini ziyaretin ardından top atışı yapılacak ve mehter marşları eşliğinde tabyalara çıkılacak. Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılacağı yürüyüş sonunda Nene Hatun’un mezarı ziyaret edilecek.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.