Eğitim Haber Girişi : 06 Kasım 2017 18:48

10 ülkeden 60 öğrenci kayıt yaptırdı

10 ülkeden 60 öğrenci kayıt yaptırdı
Bu yıl üniversite eğitimleri için yaklaşık 10 ülkeden 60 misafir öğrenci Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezine ( TÖMER ) kaydını yaptırdı.
Erzurumajans-Bu yıl üniversite eğitimleri için yaklaşık 10 ülkeden 60 misafir öğrenci Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezine ( TÖMER ) kaydını yaptırdı. 

TÖMER'de bir yıl Türkçe hazırlık okuyacak olan misafir öğrenciler daha sonra seçtikleri bir bölümde lisans, yüksek lisans yada doktora eğitimlerine devam edecekler.

Her yıl yüzlerce öğrenci eğitim için ülkemizi tercih ediyor. Bu yıl Erzurum'a gelen misafir öğrenciler içerisinde Afganistan, Suriye, Irak, Komor Adaları, Kazakistan, Myanmar, Zimbabwe, Almanya, Letonyalı öğrenciler bulunuyor.

TÖMER'e kaydını yaptıran misafir öğrenciler Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin ( ERULDER ) yapmış olduğu organizasyonla Erzurum'un tarihi turistik yerlerini görme fırsatı buldu. İlk olarak 1179 yılında yapılan Ulu Camiyi ziyaret eden misafir öğrenciler Ulu Camiye hayran kaldılar. Tur rehberleri eşliğinde geziye devam eden uluslararası öğrenciler Çifte Minareli Medresenin taş işçiliğine ve Türk motiflerinin ustalıkla taşa işlenmesini yerinde gördüler. Daha sonra Osmanlı-Rus savaşında şehir korumasında kullanılan Aziziye Tabyalarına giden öğrenciler Nene Hatunun kabri başında fatiha okudular. Son olarak Palandöken Dağına çıkan misafir öğrenciler şehre yukarıdan bakma fırsatı buldular. Palandöken Dağının heybeti ve Erzurum'un eşsiz güzelliğini dile getiren öğrenciler burada bu şehirde bulunmaktan memnun olduklarını ifade ettiler. Toplu fotoğraf çekiminin ardından misafir öğrenciler bu geziyi düzenleyen dernek yöneticilerine ve Erzurum Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.