Ekonomi Haber Girişi : 16 Kasım 2013 16:24

1 Yıl içinde esnafa verilen kredi 10 milyar TL

1 Yıl içinde esnafa verilen kredi 10 milyar TL
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği (TESKOMB) seminerine katılan Genel Başkan A. Kadir Akgül, 1 yılda esnafa verilen kredi tutarının 10 milyara ulaştığını açıkladı.
Erzurumajans-Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği (TESKOMB) seminerine katılan Genel Başkan A. Kadir Akgül, 1 yılda esnafa verilen kredi tutarının 10 milyara ulaştığını açıkladı.

TESKOMB'un her yıl Antalya'da düzenlendiği yıllık olağan semineri, bu sene Bodrum'da bulunan Royal Arena Otel'de düzenlendi. 1 ay sürecek olan toplantıya 32 bölgeden 2 bin kooperatif üyesi katılacak.

Toplantının ilk gününde Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Erzurum ve Van illerinden gelen Kooperatif Başkanları ve müdürleri yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerde, TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akgül, her yıl düzenlenen seminerin bu yıl Bodrum'da gerçekleştiğini belirterek, "İlk defa seminerimizi Bodrum'da kendimize ait bir otelde düzenliyoruz. Bizim Türkiye'de bin 38 kooperatifimiz, 10 bin yöneticimiz, 5 bin de çalışanımız var. Biz bunların büyük çoğunluğuna eğitim düzenliyoruz. 1 milyona yakın insanı kredilendiriyoruz. Dolayısıyla bu 1 milyon kişi demektir. 1 milyon kişinin de yardımına koşmak için eğitimli olmak gerekir. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz Bodrum'da. Bugünde her yıl yaptığımız seminerlerimizden biri başladı. Bundan sonra da hep Bodrum'da yapacağız" dedi.

Bir basın mensubunun Türkiye'deki esnafın sıkıntıları ile ilgili sorusunu da cevaplayan Akgül, "Esnafın her dönemde çekeceği sıkıntılar var. Bunların hepsini çözmek mümkün değildir ama Türkiye'de çok büyük bir hassasiyetle bu sorunların üzerine gidiliyor. Türkiye'de esnaf ve sanatkarlara verilen süspansiyonlu kredi miktarı 10 milyar, yani 10 katrilyonu buldu 1 yıl içerisinde. Bu çok büyük bir rakam. Bundan 10 sene önce toplamı 150 bin liraydı" ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.